top of page

Centrale Maatschappij

Trendforcast x Concepting x Lifestyle

duurzaamheid1

Globalisering heeft zijn piek bereikt en heeft zich vertaald in globale-massa-immigratie. De maatschappij heeft zich opgedeeld in gelijk gestemde gemeenschappen. Het sociaal belang is vergroot door de ingevoerde ruil-en-deel economie. Kennis en informatie wordt nog wel verschaft door middel van online netwerken. Er is een ban gelegd op fossiele- en chemische(brand)stoffen. Plastic kan niet meer geproduceerd worden en machines werken alleen op groene en duurzame energie. Alles wat de mens nodig heeft wordt gewonnen uit natuurlijke bronnen. Nog maar tien tot twintig procent van de bevolking zal werkende zijn. Het overgrote deel van alle banen zijn overgenomen door robots en Artificial Intelligence (AI).

globale massa immigratie

Nieuw Urbanisme

New Urbanism

De robotisering en krimp van de arbeidsmarkt creëert de ruimte voor mensen om mindfull te leven. Zij besteden meer tijd aan dat waar zij als individu behoefte aan hebben. Zo hebben zij meer tijd te besteden aan familie en naasten, wat hen fysiek en mentaal sterker maakt. Depressies komen bijna niet meer voor en we gaan beter voor onze lichamen zorgen.

 

Het Nieuw Urbanisme wordt in zijn volledigheid doorgevoerd en draait op een deel-en-ruil economie. Winkels, woon- en uitgaansgelegenheden, (nog bestaande) werkgelegenheden en scholen zijn allemaal op loopafstand van elkaar. Dit is zeer gunstig voor alle leeftijden en resulteert in een zorgzame en sociale cultuur.

 

Er is een Centrale Maatschappij ontstaan. De burgers zijn afhankelijk van elkaar, de zorg voor elkaar is gegroeid. De volksgezondheid is nooit eerder zo hoog en stabiel geweest. Mensen worden gemiddeld 120 jaar en door de recreatieve levensstijl kunnen zij tot in de laatste dagen het leven lijden dat zij willen.

Daarnaast geeft de toegenomen vrije tijd burgers de ruimte om zelfvoorzienend en onafhankelijk te leven. Door de ban van plastic en dus beperkte houdbaarheid van divers voedsel en goederen wordt bijna alles lokaal-, ambachtelijk- of (semi)handgemaakt. Er worden enorme stadstuinen en landen aangelegd om iedereen binnen de gemeenschap te kunnen voorzien van fruit, groente, kruiden, vlees, natuurlijke materiaal om onder andere kleding van te maken en wat verder nodig is. Wat binnen een huishouden geproduceerd kan worden gebeurt dan ook. De markten worden weer traditioneel en seizoensgebonden. Om verspilling tegen te gaan wordt alles collectief en centraal verbouwd en verzameld. Er zijn geen multinationals meer en de burger is veel 

deel en ruil economie

minder materialistisch. We hechten meer waarden aan kwaliteit dan aan kwantiteit van het leven. Mensen begrijpen hun eigen behoeftes en die van de gemeenschap, hierdoor kunnen zij met productie en verwerking controleren. Uiteraard blijven er producten die niet lokaal geproduceerd kunnen worden, zoals medicijnen. Deze producten worden geproduceerd op centrale locaties en gedistribueerd door middel van drones. Deze Centrale Gemeenschappen zijn verbonden door een ondergronds metrostelsel, zo blijven zij voor alsnog met elkaar verbonden, zonder dat er een volledige bovengrondse infrastructuur voor nodig is. Er blijft ruimte beschikbaar voor landbouw, natuur en recreatieve gebieden.

Middel 48.png
ambacht
Middel 4.png
bottom of page